×

Cum au fost sărbătorite „Ziua Independenței” și „Ziua Limbii Române” la Cimișeni

Două sărbători combinate într-una singură. Așa au sărbătorit în data de 30 august locuitorii satului Cimișeni – Ziua Independenței și Ziua Limbii Române. Autoritățile publice locale au organizat un șir de activități culturale și sportive.

Începând cu orele 10:00, copii din localitate au avut ocazia să se distreze pe topogan, trambulină sau carusel. Pentru părinți, a fost deschisă o mini-terasă care a pus în vânzare frigărui, cârnăciori, apă, bere și înghețată.

Programul zilei a fost completat de competițiile sportive la fotbal, joc de șah și dame, ridicarea greutăților. Câștigătorii au fost remunerați cu premii bănești.

Primăria Cimișeni a oferit premii și pentru „Copilul anului 2021”, „Studentul anului 2021”, aceștia au primit diplome, bani, rechizite școlare, ș.a.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert susținut de elevii Gimnaziul Cimișeni, Ansamblul folcloric „Mugurașii” și Ansamblul folcloric „Cimișneanca”. Locuitorii nu au ezitat să joace o horă satului, ca pe vremuri.

Ulterior, Pisarenco Valentina, primara satului, a ținut un discurs de mulțumire pentru săteni și i-a îndemnat să-și iubească patria, limba, comuna. Să demonstreze această iubire prin implicarea în dezvoltarea comunității.