×

Destinații turistice

Considerat a fi un fenomen social și economic specific civilizației moderne, turismul este puternic ancorat în viața societății și ca atare, influențat de evoluția ei. Deși, dezvoltarea turismului în raionul Criuleni este în plină putere, în localitate este înca la început de cale, cu toate că potenţialul de dezvoltare ar putea fi unul chiar ridicat, ţinând cont de multitudinea şi varietatea patrimoniului natural și cultural.

Însă, analizînd situaţia actuală a infrastructurii de susţinere a sectorului turistic şi nivelul de promovare a obiectivelor turistice, potenţialul de dezvoltare este estompat semnificativ. Cel mai important produs turistic al regiunii este diversitatea: peisagistică, etnică, culturală și religioasă. Prin trăsăturile fizico-geografice și patrimoniul cultural se poate exprima rolul și importanța socială a turismului în regiune. Diversitatea modalităților dedicate timpului liber are la bază potențialul turistic natural si antropic.

Una din atracțiile turistice principale ale s.Cimișeni este reprezentat de o pepinieră de levănțică amplasată la intrarea în localitate, ce se întinde pe o suprafață de un hectar și jumătate.

Prin urmare, domeniul turistic este unul cu mari perspective pentru satul Cimișeni, fiind caracterizat printr-un bogat potențial turistic natural și antropic. Un neajuns al raionului Criuleni, care afectează și s. Cimișeni este lipsa de trasee turistice (pietonale, pentru biciclete și motociclete) și a unui site dedicat acestor trasee pe care turiștii le-ar putea verifica online. Totodată, această formă de turism necesită structuri de primire turistice destinate să asigure cazarea turiştilor în corturi sau rulote, astfel amenajate încît să permită acestora să parcheze mijloacele de transport, să îşi pregătească masa şi să beneficieze de celelalte servicii specifice acestor tipuri de unităţi.