×

Festivalul colindelor din satul Cimișeni

La 8 ianuarie 2023, în satul Cimișeni, r. Criuleni,  a avut loc festivalul colindelor și obiceiurilor de Crăciun. 

Evenimentul a fost găzduit de către parohia ”Sf. Împărați Constantin și Elena”, paroh Ion Solonaru, și Primăria Cimișeni cu Valentina Pisarenco primar, iar la organizare au pus umărul toți sătenii și numeroși agenți economici care au contribuit cu ajutor material.

Festivalul, după cum anunța la început moderatoarea acestuia, Aurelia Rotaru, specialistă în secția Cultură și Turism a Consiliului raional Criuleni, a avut statut de concurs. Aflați din ziarul de vineri, 14 ianuarie, care au fost colectivele premiate.

Cele opt colective care au avut la dispoziție câte 15 minute pentru a-și prezenta programul în biserică, au profitat de atenția spectatorilor, a preoților din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și a juriului, după care urăturile și alte obiceiuri de sărbători, cum ar fi Capra, Plugușorul, Semănatul le-au prezentat în scuarul căminului cultural. La final cei prezenți au ascultat un recital oferit de invitații sărbătorii, ansamblul ”Ștefan-Vodă” de la Căpriana, Strășeni, condus de Tudor Ungureanu.

Festivalul și atmosfera lui – în imaginile ce urmează:

Articol și imagini preluate de pagina web Est Curier: https://estcurier.md/foto-festivalul-colindelor-de-la-cimiseni-in-imagini/?fbclid=IwAR1DT9NVwwor2fxP0RKtj4-Te_92wy3DpTSzSIQs8ct0tlHsLTVVu8P92kY