×

Primăria Cimișeni a participat la Târgul Comunelor din Pașcani, România | 4 septembrie 2022

În data de 4 septembrie, Primăria Cimișeni a făcut parte din Delegația Republicii Moldova care a participat la Târgul Comunelor pe Esplanada Municipiului Pașcani, Județul Iași, România.

Programul a început cu o vizită la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza” din comuna Ruginoasa, dedicat domnitorului unirii Principatelor Române.

La sosirea în Pașcani, delegația a fost întâmpinată cu pâine și sare. Împreună au jucat o horă a unirii.

Delegația din Republica Moldova a fost și într-o vizită la Colegiul Tehnic „Unirea” Pașcani, unde reprezentanții instituției au prezentat unitatea de învățământ și proiectele acesteia.
Programul vizitelor a continuat cu o întâlnire la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unde aceștia au discutat cu personalul medical și au efectuat un tur al unității.
La finalul zilei, delegația și-a dat întâlnire cu Primarul Marius Pintilie, administratorul public Claudiu Bodoașcă, deputatul Sorin Năcuță și consilierul local Mihaela Spiridon în incinta Primăriei Pașcani.
Aceste vizite au avut ca scop inițierea unor prime contacte pentru stabilirea de priorități în vederea accesării fondurilor europene pentru proiecte transfrontaliere, odată ce Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.